Izvor: Radio 021, 08.Jul.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 24 tone steroida u akciji Evropola

U akcijama Evropola širom Evrope zaplenjeno je 24 tone sirovih steroida, saopšteno je iz evropske policijske agencije.

Iz Evropola navode da je tokom operacije, u kojoj su učestvovale 33 države, zatvoreno devet ilegalnih laboratorija za proizvodnju steroida i drugih zakonom zabranjenih supstanci.

U saopštenju se ističe da su akciju vodile policijske snage Italije i Grčke. AP piše da je reč o najvećoj akciji Evropola ovakve vrste, tokom koje su uhapšene 234 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osobe i prekinute aktivnosti 17 grupa koje se bave organizovanim kriminalom.

U akciju je bila uključena i Svetska antidoping agencija (WADA), koja je razotkrila sistem krijumčarenja u kojem su neprofesionalni sportisti koristili kreditne kartice sa mogućnošću dopunjavanja i kriptovalute za kupovinu manjih količina ilegalnih supstanci, od kojih su se mnoge kretale kroz mrežu ilegalnih teretana i apoteka koje prodaju lijekove na internetu.

Zvaničnici WADA uradili su u okviru iste operacije 1.357 testova urina i krvi na sportskim događajima, ali nisu objavljeni podaci o kojim se sportskim događajima radi, niti ko je testiran.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.