Zakon o ispitivanju porekla imovine do kraja godine

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o ispitivanju porekla imovine do kraja godine

Mandatar Aleksandar Vučić najavio je večeras da će do kraja godine biti usvojen zakon o ispitivanju porekla imovine.

Vučić je rekao, izlažući ekspoze o radu buduće vlade, da će u okviru poreske uprave biti formirana posebna jedinica koja će se baviti tim pitanjima. Ta jedinica koristiće metod unakrsnog ispitivanja imovine, a njeni pripadnici prolaziće posebnu obuku, po modelima rada kakvi se primenjuju u SAD i zemljama Evrope.

Sva imovina takve osobe za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ona ne može da dokaže poreklo, kako je stečena, biće oporezovana naročitom poreskom stopom, a po završetku poreskog upravnog postupka u kome će se naći, neće biti isključeno eventualno vođenje krivičnog postupka, objašnjeno je u ekspozeu.

Vučić je kazao i da će rad Poreske uprave biti usaglašen sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, čiji će kapacitet za rad biti pojačan i otvaranjem novih odeljenja u još četiri grada.

- Ne možete da prijavite vladi prihod od 30.000, a da vozite skupocene automobile poput poršea i karere - rekao je on i dodao da nema ništa protiv ta dva automobila, ali da se državi mora platiti porez.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.