Zakon o činovnicima do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o činovnicima do kraja godine

NOVI SAD - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je danas u Novom Sadu da bi zakon, koji će regulisati radni odnos u državnom i javnom sektoru, trebalo da bude gotov do kraja godine.

"Na tom poslu radi jedna međuresorska radna grupa, pod okriljem Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, a ja očekujem da će posao završiti do kraja godine kako bi zakon već početkom iduće mogao da stupi na snagu", izjavio je Marković novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon javnog predstavljanja budućih komunalnih policajaca u gradovima Srbije.

Ministar je rekao da je on nadležan samo za deo zaposlenih u lokalnoj samoupravi i državnoj upravi, gde bi, po nalogu Međunarodnog monetarnog fonda i zbog uticaja svetske ekonomske krize, trebalo da dođe do značajnog otpuštanja viška radne snage.

"U toj grupi od preko pola miliona zaposlenih samo jedna petina radi u lokalnim samoupravama i svega pet odsto u državim organima. Svi ostali su u raznim agencijama i u javnim preduzećima na republičkom i nižim nivoima, što potpada pod druge resore", ukazao je ministar.

U državnoj upravi radi oko 28 hiljada ljudi, a nekoliko hiljada bi vrlo brzo mogla da ostane posla uz odgovarajuću otpremninu.

"Ne bih da licitiram brojkama o stvarnom višku zaposlenih u državnom i javnom sektoru, jer prava analiza njihovog učinka još nije urađena", zaključio je Marković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakon o zaposlenima u državnom sektoru do kraja godine

Izvor: S media, 23.Sep.2009

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio u Novom Sadu da bi zakon, koji će regulisati radni odnos u državnom i javnom sektoru, trebalo da bude gotov do kraja godine. .."Na tom poslu radi jedna medjuresorska radna grupa, pod okriljem Ministarstva ekonomije i regionalnog...

Nastavak na S media...

Zakon kroji višak zaposlenih u državnom sektoru

Izvor: Capital.ba, 23.Sep.2009

NOVI SAD, Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Milan Marković izjavio je danas u Novom Sadu da bi zakon koji će regulisati radni odnos zaposlenih u državnom i javnom sektoru trebalo da bude gotov do kraja godine. 'Na tom poslu radi jedna međuresorska radna grupa, pod okriljem Ministarstva...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.