Za novosadskom Merilin Monro okreće se ceo Los Anđeles

Izvor: Luftika.rs, 13.Feb.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za novosadskom Merilin Monro okreće se ceo Los Anđeles

Silvija Stanišić je rođena Novosađanka, koja je uspela da ispuni snove mnogih od nas. Silviju presreću na holivudskim ulicama, traže joj autogram i svi žele da se slikaju sa njom.
Naime, magistarka FTN-a je jedna od najuverljivijih imitatorki legendarne glumice Merilin Monro.
Silvija je kao Merilin do sada nastupala je širom Amerike i Velike Britanije, a očekuje je nastup u Kairu.
Ona u ulozi slavne glumice gostuje na korporacijskim zabavama, privatnim žurkama holivudske >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << elite, rođendanima na Beverli Hilsu, piše portal Blic.
Kako je sve počelo Sve je počelo sasvim slučajno, 2013. godine, kada je Silvija zastala da se fotografiše pored statue Merilin Monro ispred Muzeja „Madam Tiso“. Tada je stažirala u jednoj losanđeleskoj firmi.
– Još prilikom prve posete tom gradu oduševila sam se uličnim performerima na Bulevaru Holivud. Kada sam videla fotografiju, sinulo mi je: devojka iz Vojvodine imitiraće Merilin u Holivudu – priča Silvija.

Posebne pripreme Dva meseca je uložila u upoznavanje lika Merilin Monro. Pogledala je sve filmove, snimke sa interneta, pročitala biografije, provodila sate pred ogledalom kako bi naučila da se šminka. Kada je napokon bila zadovoljna, kupila je belu haljinu u jednoj radnjici za 30 dolara i krenula na svoj prvi nastup.
– Tek kada sam sišla iz autobusa, počela su da mi klecaju kolena. Izgledala sam kao ona, ljudi su počeli da me zagledaju. Kada sam stigla na Bulevar Holivud, skinula svoju jaknicu i ostala u kostimu. Šta sad da radim? – seća se Silvija.
U tom trenutku primetila ju je grupa studentkinja iz Japana i odmah joj pritrčala. Silvija i danas žali što nema tu svoju prvu fotografiju u ulozi Merilin.

– Kada su devojke otišle, prišao mi je kolega – „Džoni Dep“. On me je uputio u sva nepisana pravila posla: da moraš imati bar dve spremne poze, da se razlikuje poziranje sa ženama i poziranje sa muškarcima – kaže Silvija.
Nije lako biti Merilin Biti u ulozi Merilin po četiri sata i više je, kaže ona, iscrpljujuće. Mora se paziti na svaku pozu, svaki pokret, biti stalno nasmejan.
– Verujem da je Merilin Monro i nastala kao lik koji je Norma Džin osmislila kako bi bila prihvaćena. Nažalost, ta uloga je iscrpljujuća, a ona je u njoj morala da provodi sve više vremena – kaže Silvija.
Sedam meseci u Americi Silvija je skoro svaki dan izlazila na Bulevar Holivud. Postala je tražena pre svega zato što je trenirana džez pevačica, pa Mis Monro ima i muzički nastup.
Kao Merilin nastavila je da nastupa i kada se preselila u London. Njen sledeći cilj je celovečernji muzički „Šou Mis Monro“, ali pod uslovom da dobije umetničku vizu. U Holivudu će u junu pregovarati o učešću u jednom filmskom projektu.
– Znam da je moj hobi ograničenog vremenskog trajanja i da ne mogu doveka da glumim Merilin. Ali zasad uživam u tome i puštam da vidim gde će me ona odvesti – kaže Silvija.
Žene mi pre priđu Da bi se spremila za ulogu, Silviji treba više od dva sata. Najčešći kostim jeste bela haljina jer po njoj svi prepoznaju Merilin. Stav i seksipil, kaže ona, pojave se sa ulogom.

– Žene su otvorenije, one iniciraju kontakt. Muškarci su mnogo stidljiviji. Delom zbog toga što ne znaju kako da reaguju, a delom stoga što strahuju od reakcije žena. Iako Merilin važi za seks simbol, a ja nastupam u kratkoj haljini, golih leđa, nikada nisam doživela nijednu neprijatnost – kaže Silvija.
Sve ga volimo, ali malo koja zna ovih 18 činjenica o Bredliju Kuperu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.