Za jelku od 83.000 evra samo jedna ponuda

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za jelku od 83.000 evra samo jedna ponuda

Posle četiri meseca, otkad je televizija N1 od gradske uprave Beograda zatražila podatke o kupovini novogodišnje jelke od 83.000 evra, sekretarijat koji je sproveo tender nabavke jelke, poslao je odgovor i to tek posle žalbe koju je N1 podneo Povereniku za informacije od javnog značaja.

Iz dokumentacije koju je N1 dobila, a to je zapisnik sa otvaranja ponuda u postupku javne nabavke, jasno se vidi da je jedinu ponudu za nabavku jelke dostavila firma Kip lajt i to po ceni od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 8.310.000 dinara bez PDV-a, ili 9.972.000 dinara sa PDV-om.

Ova dokumentacija demantuje predsednika Aleksandra Vučića koji je u decembru prošle godine pokazao dokumentaciju koja navodno dokazuje da su, uz ponudu Kip lajta, svoje ponude dostavile još tri kompanije iz Estonije, Austrije i Poljske.

"Kristal Masak, eksport menadžer, Adam PDAS. Stiglo je još ponuda, Mag Goržolak Jašinski, Olimpija džajant, Krisman dekorejšn. Imamo još jednu ponudu ovde, gospodin Zalokar, MK iluminejšn handals GMBH", rekao je tada Vučić.

U istom gostovanju, predsednik Srbije rekao je da će jelka, za koju je demantovao da košta 83.000 evra, trajati narednih 10 godina.

Međutim, iz dokumentacije koju je poslao Sekretarijat za vanredne situacije i komunikaciju s građanima, vidi se da je ponuđač naveo da jelka ima garantni rok i to od 12 meseci.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.