Za 120 godina sve poslove će obavljati roboti?

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 120 godina sve poslove će obavljati roboti?

Svetsko istraživanje koje su sproveli eksperti u oblasti veštačke inteligencije i njenog učenja, pokazalo je da će proći 120 godina pre nego što mašine preuzmu sve ljudske poslove,

Prema rezultatima istraživanja Instituta za budućnost čovečanstva Univerziteta Oksford, za preuzimanje polovine ljudskih poslova mašinama će biti potrebno 45 godina.

U studiji Instituta se zaključuje da će veštačka inteligencija potpuno promeniti saobraćaj, zdravstvo, nauku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i finansije.

Najveći broj ispitanih ne veruje da će razvoj i primena veštačke inteligencije biti loši za čovečanstvo, ali je polovina rekla da razvoj mora ići u smeru minimizovanja rizika i opasnosti.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.