Vulin kažnjen jer Ministarstvo odbrane nije dostavilo informacije

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin kažnjen jer Ministarstvo odbrane nije dostavilo informacije

Presudom Prekršajnog suda u Beogradu ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin novčano je kažnjen kao odgovorno lice u Ministarstvu odbrane, jer organizaciji Crta nije poslat odgovor na zahteve upućene po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja.

Crta je danas saopštila da je Vulin novčano kažnjen sa 10.000 dinara i obavezan da plati 1.000 dinara troškova prekršajnog postupka.

Crta je tražila informacije o sukobu s policijom, u koji su bili uključeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Andrej Vučić, Predrag Mali i Vojna policija tokom Parade ponosa u Beogradu 2014. godine. Ministarstvo odbrane nije u roku predvidjenom zakonom dostavilo tražene informacije niti je donelo rešenje kojim je zahtev odbijen.

"Ova presuda je važna jer šalje poruku da se ne može na osnovu samovolje odlučivati da li javnost ima pravo da zna kako postupaju državni organi", naveo je programski direktor Crte Raša Nedeljkov.

On je dodao da "Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja garantuje gradjanima da imaju pravo na uvid u rad državnih organa i propisuje koje su informacije od javnog značaja".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.