Vukadinović isključen iz poslaničkog kluba DSS-a

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2016, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović isključen iz poslaničkog kluba DSS-a

Predsednišštvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da se iz poslaničkog kluba DSS u Skupšštini Srbije isključi poslanik Đorđe Vukadinović i zahteva od njega da vrati poslanički mandat, saopšteno je večeras iz te stranke.

Predsednišštvo DSS navodi da je ovu odluku donelo imajući u vidu da "Vukadinović vodi otvorenu kampanju protiv DSS, iznoseći lažži o njenoj saradnji i političkom približžavanju vladajućim strankama, očigledno nezadovoljan doslednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nepristajanjem DSS da se stavi u funkciju zapadnih interesa, bilo ko da ih sprovodi".

U saopštenju se navodi i da je "Vukadinović pristupajući poslaničkoj grupi DSS preuzeo obavezu da zastupa njene stavove, a umesto toga u dužem periodu zastupao je lične, stranci potpuno suprotne stavove i time joj naneo štetu". Podseća se i da se Vukadinović na izbornoj listi DSS našao kao nestranačka ličnost koja se zalagala za formiranje bloka patriotskih stranaka i nacionalno odgovornu politiku.

"Danas je, međutim, svoju energiju usmerio uzaludnom pokušaju da DSS privede procesu okupljanja evrofanatičnih opozicionih stranaka u sukobu sa aktuelnom vlašću i traganju za zajedničkim predsedničkim kandidatom", ističe DSS.

Autor: Tanjug/ foto: Medija centar Beograd

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.