Izvor: Radio 021, 09.Okt.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastaje sa Zaevim i Ramom na Petrovaradinskoj tvrđavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak, 10. oktobra, sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Vučić je ranije naveo da će sa premijerima susednih zemalja razgovarati o uklanjanju barijera u slobodnom protoku roba i usluga. Sastanak u Novom Sadu trebalo bi da bude prvi u nizu u okviru kojih bi se sklopio dogovor takozvanom "malom Šengenu", koji bi olakšao protok ljudi, robe, usluga i kapitala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se smanji čekanje teretnih kamiona na granicama, jer je reč o tržištu od nekoliko miliona ljudi.

Prema pisanju Blica, Vučić će, zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, u sredu uveče u Novom Sadu prirediti večeru Rami i Zaevu.

Sastanak Vučića, Zaeva i Rame počeće u četvrtak, u devet časova ujutru.

Edi Rama i Zoran Zaev su danas doputovali u Beograd, gde ih je dočekala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Nakon toga su se uputili u Novi Sad, gde ih je dočekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Može se očekivati da pojedine ulice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave budu blokirane pred početak, za vremene trajanje, kao i po završetku sastanka lidera država.

Posle sastanka sa Ramom i Zaevim, predsednik Srbije se vraća u Beograd, gde će se sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučić danas sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu

Izvor: B92, 10.Okt.2019, 07:55

Beograd -- Predsednik Vučić sastaće se danas u Novom Sadu sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, saopšteno je iz Predsedništva Srbije..Kako je najavljeno, sastanak će biti održan u Oficirskom paviljonu Petrovaradinske tvrđave. Predsednik Srbije Aleksandar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.