Vučić se izvinio zbog netačne izjave o peračima prozora

Izvor: Radio 021, 15.Sep.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se izvinio zbog netačne izjave o peračima prozora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora, navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da nije razmislio te da je "ispao glup".

 "Želim da se izvinim građanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u građevisnkom sektoru, koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran, shvatio bih odmah", rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.

On je juče komentarišući pogibiju dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi ocenio da je to velika tragedija i uputio saučešće porodicama, ali je takođe naveo i da se "u Srbiji, na opasnim poslovima, poput građevine, dešava proporcionalno mnogo manje nesreća".

"Što se tiče optužbi na račun države, ja hoću građanima - mislio sam da o tome ne govorim - hoću ljudima samo da pročitam neke podatke. Znate li da u Americi svakih deset sekundi kada taj posao obavljaju, gine jedan od perača prozora? Svakih deset sekundi", pročitao je Vučić na konferenciji za novinare podatke s papira.

Jedina beleška na internetu koja govori u prilog podatku da u SAD svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora, navedena je na satiričnom sajtu The Onion.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.