Izvor: Luftika.rs, 18.Apr.2020, 22:47

Vučić otkrio kada će biti isplaćeno obećanih 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Pink rekao je da država već od utorka kreće u punu primenu ekonomskih mera.
– Poslovne banke imaju puno posla. 80 odsto toga garantuje država. Dosta privrednika se javilo za pomoć i kredite Fondu za razvoj – rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
On je rekao da je država za sve ozbezbedila novac, i da ostaje i projekat „Srbija 2020-2025“.
– Smejali su mi se za helikopter mani, a to svi rade. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Japan je podelio 85o evra, a mi nismo tolika sila. Ljudi mogu da se nadaju tome, već 11. maja uplatićemo taj novac – rekao je Vučić.
– Mislite da su glupi Donald Tramp i Šinzo Abe. Oni to dele. Japan daje po 850 evra građanima. Svi koji su najupešniji u svetu daju pare građanima u ovom trenutku, svi koji imaju pare – SAD, Japan, Singapur…- rekao je on.
On je dodao i da se i druge ekonomske mere već primenjuju.
– Imamo 145.570 prijavljenih preduzetnika za isplatu minimalca i odlaganje poreza i još 300 hiljada koji imaju jedan račun na koje se to automatski primenjuje. Dakle, gotovo svi su se prijavili za mere – rekao je on.
Od utorka kreće otvaranje radnji. Građevinari mogu „punom parom da rade“, zatim zanatske i auto-mehaničarske radnje, a onda i sve druge. Vučić najavljuje da će kafići i restorani početkom maja proraditi.
Kon: Mesec dana zatvorenosti penzionera može da počne negativno da utiče na njih

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Vučić otkrio: Evo kog datuma će tačno biti uplaćeno 100 evra svim građanima

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2020

Dosta privrednika se javilo za pomoć i kredite Fondu za razvoj - rekao je predsednik Aleksandar Vučić - Već od utorka idemo u punu primenu ekonomskih mera. Poslovne banke imaju puno posla. 80 odsto toga garantuje država. Dosta privrednika se javilo za pomoć i kredite Fondu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.