Izvor: Radio 021, 15.Sep.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Upad studenata u Rektorat izraz nemoći, policija neće intervenisati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je upad studenata iz pokreta "1 od 5 miliona" u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu izraz njihove nemoći i želje da izazovu intervenciju policije, kako bi rekli da je to ugrožavanje autonomije univerziteta, ali da se to neće desiti.

"Neće biti intervencije policije. Neka rade šta hoće, meni je važno da Rektorat funkcioniše", rekao je Vučić, istovremeno pitajući kakvo je to poštovanje institucija kad u Rektorat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << upadaju u kratkim pantalonama.

On je zapitao i kako je neko, kao što je Srđan Marković, student sa 30 godina, zašto nije fakultet završio na vreme, pre sedam godina, i to uporedio sa situacijom kako kad bi njegova ćerka, koja ima 17 godina, sad išla u jaslice.

Odgovarajući na pitanje u protestu u Beogradu u subotu uveče i odlasku pred Komoru izvršitelja, Vučić je ukazao da je to zanimanje uvela bivša vlast i da su izvršitelji zakletvu polagali pred ministarkom pravde Snežanom Malović.

"Oni juče betoniraju, gipsaju (vrata Komore izvršitelja) sve one koje su oni birali. Oni su nam uveli taj izvršiteljski sistem, njihove porodice uzimaju velike plate od toga, i onda im mi krivi", rekao je Vučić.

Podsetimo, rektorski kolegijum Univerziteta saopštio je da je tokom proslave Dana Univerziteta u Beogradu, 13. septembra u zgradu Rektorata, pored zvanica, ušao veći broj lica koja nisu bila pozvana na proslavu. Nakon Svečane akademije jedna grupa lica koja je sebe deklarisala kao studenti iz Pokreta "1 od 5 miliona", ušla je sa transparentima na koktel u dvorište Rektorata. U međuvremenu se oformila i druga grupa i povremeno je dolazilo do međusobnih verbalnih sukoba i nagoveštaja fizičkog obračuna, navodi se dalje u saopštenju Kolegijuma. Opširnije OVDE.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VUČIĆ O POTEZIMA STUDENATA SA BU: Upad u Rektorat je izraz nemoći

Izvor: Kurir, 16.Sep.2019, 01:34

Žele da izazovu intervenciju policije, ali do toga neće doći, naveo Vučić komentarišući postupke akademaca iz „1 od 5 miliona“

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.