Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020, 23:28

Vučić: Još jedan minimalac najugroženijima u narednih deset dana

U petak će biti doneta odluka da u narednih deset dana 72.500 zaposlenih u turizmu, ugostiteljstvu i hotelima dobije jednu minimalnu zaradu, na ime sektorske pomoći tim delatnostima, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS.

Vučić je precizirao da je ta finansijska pomoć namenjena turističkim agencijama, turističkim vodičima i pratiocima, rentakar agencijama, kao i ugostiteljima i hotelijerima, sektorima koji su posebno pogođeni izbijanjem pandemije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Moraćemo tokom januara da razmotrimo kako dodatno možemo da pomognemo privatnom sektoru, a lično sam sklon jednokratnim davanjima, i mislim da je to bolje od promene poreske politike", izjavio je Vučić.

On je napomenuo da će ta finasijska pomoć mnogo značiti ovom sektoru koji je zbog pandemije koronavirusa posebno ugrožen.

Vučić je, istovremeno, rekao da će 17. i 18. decembra svim penzionerima biti isplaćeno po 5.000 dinara jednokratne pomoći, kao i da od januara penzije rastu za 5,9 procenata.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučić: Uskoro još jedan minimalac za najugroženije sektore

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2020, 08:47

U narednih deset dana isplatićemo još po jedan minimalac zaposlenima u najpogođenijim sektorima, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.