Izvor: Radio 021, 23.Nov.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Najveća želja da Novi Sad ne bude palanačka sredina

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da Novi Sad želi da postane "Zelena prestonica Evrope", kao Ljubljana.

On je to rekao na panelu gradonačelnika, u okviru Regionalnog foruma mladih lidera u Novom Sadu.

"Tri najvažnije stvari, po mom mišljenju su, komunalna infrastruktura, jer direktno utiče na kvalitet života ljudi, potom kultura, jer je Novi Sad satkan i nastao na temeljima kulture i, treće, da zadržimo mlade u našoj zemlji. Da bismo ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zadržali moramo da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da pričamo da je negde drugde bolje", rekao je Vučević na panelu na kojem je govorio zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Vučević je kazao da želi da "Novi Sad ne bude palanačka sredina".

"Moja najveća želja je da Novi Sad ne bude palanačka sedina i nema palanački mentalitet. Da bismo postali zelena prestonica, potrebno je da smeće bacamo tamo gde bi trebalo i automobil parkiramo tamo gde bi trebalo", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Novi Sad će preneti Ljubljani svoja iskustva kao Evropska prestonica mladih, a da Novi Sad može mnogo da nauči iz iskustva Ljubljane kao "Zelene prestonice".

"Novi Sad je sa dve važne titule postavljen na istaknuto mesto na karti Evrope i bilo bi dobro da u budućnosti postane i 'Zelena prestonica'. Imamo zajedničke teme, ali i probleme i želja nam je da posle studija mladi ne odlaze u inostranstvo, već da ostanu sa svojim familijama i prijateljima", rekao je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Kako je naveo, u Novom Sadu ima velikog prijatelja - kantautora Đorđa Balaševića kome je poželeo brz oporavak i za koga je rekao da je uvek drag gost u Ljubljani.

Autor: Tanjug, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.