Vršac: Svislajon preuzeo Vršačke vinograde

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Svislajon preuzeo Vršačke vinograde

Kompanija Svislajon iz Beograda je saopštila da je danas potpisala ugovor o kupovini Vršačkih vinograda u stečaju i isplatila izliciranu cenu od 575 miliona dinara.

"Od danas Vršački vinogradi nisu u stečaju. Dobili su vlasnika, odnosno domaćina koji će odmah pokrenuti programe razvoja vršačkog vinogradarstva", navodi se u saopštanju.

Istaknuto je da će proces obnove Vršačkih vinograda i vršačkih podruma trajati tri godine, čime će Vršački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vinogradi postati "vodeći u proizvodnji čuvenih vršačkih vina u celoj regiji".

"Otvorena su vrata zapošljavanja za poštene, savesne i vredne, kako radnike tako i stručnjake, koji će se odmah uključiti u razvojne programe Vršačkih vinograda", najavila je kompanija Svislajon koja je deo koncerna Svislajon Takovo u vlasništvu Rodoljuba Draškovića.

Početna cena na licitaciji za Vršačke vinograde bila je 480 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti tog kombinata. Prodaja Vršačkih vinograda je pokupašavana tri puta, putem tendera.

Na poslednjem tenderu 2013. godine to preduzeće je prodato jedinom ponuđaču, kineskoj kompaniji Guan nan koja je ponudila 5,3 miliona evra, ali je Ministarstvo privrede posle obavljenog nadzora poništilo privatizaciju.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.