Vrane će čistiti zabavni park u Francuskoj

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2018, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrane će čistiti zabavni park u Francuskoj

Šest ptica iz porodice vrana, istreniranih da skupljaju opuške i smeće, naredne nedelje kreću na posao u francuskom zabavnom parku, objavio je njegov direktor.

"Cilj nije samo čistiti, jer posetioci generalno vode računa o čistoći, nego i pokazati da nas sama priroda može naučiti da se brinemo za okolinu", istakao je Nikolas de Viliers, čelnik tog parka u regionu Vendi.

Gačac, član porodice vrana u kojoj su i vrane, čavke i gavrani, smatra se "posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << inteligentnom" vrstom koja u pravim okolnostima voli da komunicira s ljudima i uspostavi odnos kroz igru, rekao je Viliers.

Ptice će biti podstaknute da čiste park uz pomoć malene kutije koja će im davati hranu svaki put kad odlože opušak ili manji komad smeća, otkrio je direktor parka.

Autor: Hina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.