Voša sutra sa novim trenerom protiv Borca u Kupu

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša sutra sa novim trenerom protiv Borca u Kupu

Pred sutrašnju utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije protiv Borca, FK Vojvodina predstavio je novog trenera Aleksandra Veselinovića.

Sedam utakmica i samo tri pobede bile su razlog za smenu Dragana Ivanovića. Po rečima predsednika Upravnog odbora kluba Dušana Mijića, tim je iz šaka ispustio priliku da se bori za titulu, a igra Novosađana počela je strmoglavo da pada.

"Pred nama su teške utakmice, dolazi plej-of, a ekipa je počela da gubi kontrolu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << terenu. Igraju 20 minuta odlično, a onda dolazi neobjašnjivi pad. U takvim situacijama je normalno da mi koji vodimo klub počnemo da razmišljamo o tome da postoji opasnost od učestalosti takvog ishoda. A mi ne možemo da promenimo ceo tim, uostalom tih 20 igrača je i osvojilo bodove. Znači da nešto nije funkcionisalo, da li energija ili motivisanost. To se moralo rešavati", poručio je Mijić.

Ivanović je na klupi Vojvodine nasledio Nenada Lalatovića, koji je ostvario odlične rezultate. Ipak, burni zimski prelazni period napravio je od Ivanovića, kako je rekao predsednik Nadzornog odbora Vojvodine Dragoslav Vuković, kolateralnu štetu.

Vuković je Veselinoviću poručio da je Voša veliki klub koja jede svoju decu ili koji od njih pravi velike igrače.

"Naše želje su ogromne, želimo da uđemo u Ligu Evrope, a za to je potrebno nešto više. Vojvodina je veliki klub za srpske uslove i ona jede svoju decu - ili ih jede ili ih stvara. U Vojvodini postajete ili veliki fudbaler ili nestajete. Isto sam rekao i Aci Veselinoviću da mora da bude svesan da kada dođe u Vojvodinu da će izaći ili kao veliki trener ili će nestati sa trenerske scene, naravno ne bukvalno", kazao je Vuković.

Novi šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović u Vojvodinu dolazi iz litvanske Suduve. Pre toga je vodio Futog, a osam godina je proveo na akademiji u Rostovu. On je naveo da po dolasku u Novi Sad istovremeno oseća zadovoljstvo, ali i odgovornost.

"Oba osećanja su vezana za tradiciju, istoriju, renome, ugled Vojvodine, koji ona ima u okvirima srpskog fudbala. Sa upravom kluba se sada nalazimo na zajedničkom putu, želimo da ova lađa plovi, a videćemo kakvo ćemo more imati, da li mirno ili nemirno. Ja mogu da obećam maksimalnu mobilnost, maksimalan rad, jer to ugled i tradicija ovog kluba zaslužuju", dodao je Veselinović.

Vatreno krštenje na Karađorđu već sutra

Veselinović će već sutra od 18 časova, voditi Novosađane u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Borca. Sa ekipom je odradio jedan pripremni trening, a, kako je naveo, tim će igrati napadački.

"Napadački fudbal ne podrazumeva napadača koji je najistureniji u vašoj igri. Mi imamo igrače koji mogu da igraju atraktivan, napadački fudbal. Ali da biste igrali taj fudbal morate da imate zavidan nivo fizičke spremnosti. Vojvodina već neko vreme, reklo bi se, kuburi sa klasičnim napadačem, ali tim nema problema sa efikasnošću, što je veoma bitno. Nama je fokus na svakoj sledećoj utakmici i borićemo se da ostvarimo pobede u njima", zaključio je Veselinović.

Vojvodina i Borac su do sada odigrali 38 zvaničnih utakmica, od čega je 21 završena u korist "crveno-belih", 10 puta slavio je Borac, a sedam mečeva se završavalo bez pobednika.

Ulaznice za utakmicu Vojvodinu - Borac su 300 dinara za zapadnu, 200 za istočnu i 100 dinara za severnu tribinu.

Autor: Zoran Strika

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.