Volonteri Centra Srce danas sa građanima o prevenciji samoubistva

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2018, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri Centra Srce danas sa građanima o prevenciji samoubistva

Volonteri Centra Srce će i ove godine obeležiti 10. septembar, Dan prevencije samoubistva javnom akcijom u Novom Sadu, u Gimnazijskoj ulici, kod Gradske biblioteke.

Ovogodišnji slogan kampanje za prevenciju suicida je "Radimo zajedno kako bi se predupredilo samoubistvo".

Od 16 do 20 časova volonteri će građane informisati o veličini problema kod nas i načinima na koji suicid može da bude sprečen. Tokom 2017. godine suicid je u Srbiji izvršilo više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hiljadu osoba, što našu zemlju svrstava u zemlje u Evropi koje prednjače po stopi suicida.

Svake godine više od 800.000 ljudi izvrši samoubistvo, a 25 puta više njih to pokuša. Iza tih brojki su lične priče onih koji su, iz puno razloga, preispitivali vrednost sopstvenog života.

Svi možemo da učestvujemo u sprečavanju samoubistva, navode u Udruženju. O suicidu, rizičnim faktorima, volontiranju u srcu možete da saznate više u direktnom razgovoru sa volonterima na javnoj akciji.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.