Izvor: Radio 021, 13.Avg.2020, 13:56

Vojvodina gradi tim iz početka, otišlo devet igrača

Rukometni klub Vojvodina, šampion Srbije, sprema se za novu sezonu, ali je pred njima ozbiljan rad, zbog velikih promena u timu.

Ekipu Vojvodine napustilo je čak devet igrača: Sretenović, Milašević, Prodanović, Ovčina, Ilić, Medurić, Vučković, Stojković, dok se dugogodišnji golman Perović oprostio od igračke karijere.

Uz to, nije siguran status krilnih igrača Stankovića i Grozdanića, za koje trener Boris Rojević kaže da su zaslužili da odu u inostranstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i naplate ono što su dali Vojvodini. Ipak, po trenerovim rečima, oni se nikuda ne žure i iz Novog Sada će ih odvesti tek ponuda koja je znatno bolja od Vošine.

Najveće pojačanje svakako je pivotmen Bojan Beljanski, dugogodišnji internacionalac. U tim su stigli i mladi pivotmen Aleksandar Kurteš (Spartak), kao i levi bekovi Milan Vukovljak (Katar) i Stefan Miljković (Borac Banjaluka), desno krilo Darko Milenković (Dinamo) i levo krilo Bojan Rađenović (Borac Banjaluka).

"Krećemo ispočetka. Kao da ničeg nije bilo godinu dana i to je vrlo čudno. Napravili smo ozbiljan rez u igračkom kadru. Do sada toliko promena odjednom nije bilo i zato će biti potrebno vreme da se igrači naviknu na rad koji zahtevamo, jedni na druge. Doveli smo igrače koji su spremni da igraju zahtevnu odbranu i da svakog dana napreduju. Praktično osim Beljanskog koji će nam mnogo doneti kvalitetom, ali i iskustvom, ostale pridošlice moraće mnogo da zapnu kako bi pokazali šta poseduju od igračkog potencijala", rekao je Boris Rojević.

Kada je u pitanju mlađi igrački kadar, stručni štab Vojvodine odlučio je da se golman Dimitrije Jelić, pivotmen Luka Rogan i bek Nikola Kovačević u narednoj sezoni razvijaju u Crvenoj zvezdi. Nasuprot tome, prvom timu su pridruženi kadetski reprezentativci Sima Šijan i Marko Tasić.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.