Izvor: Radio 021, 01.Dec.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik Severne Koreje dezertirao u Južnu Koreju

Pripadnik vojske Severne Koreje prešao je jutros granicu sa jakim obezbeđenjem i dezertirao u Južnu Koreju, saopštila je vojska Južne Koreje.

Južnokorejski vojnici odveli su dezertera na bezbednu lokaciju pošto su ga pronašli da se kreće južno od istočne strane vojne demarkacione linije između dve Koreje, navodi se u saopštenju južnokorejskih vojnih vlasti.

U saopštenju je navedeno i da nije primećena nikakva neuobičajena aktivnost severnokorejskih trupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u oblasti gde je vojnik pobegao.

Ovaj događaj usledio je u vreme kada dve Koreje rade na implementaciji vojnog sporazuma širokog obima koji su postigle u septembru, a koji propisuje smanjivanje tenzija na granici.

Prošle godine u novembru teško je ranjen jedan severnokorejski vojnik koji je takođe hteo da pobegne u oblasti koju kontrolišu i Severna i Južna Koreja.

On je ranjen bežeći ka južnokorejskoj strani pod vatrom koju su na njega potvorili njegovi severnokorejski vojni saborci.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.