Izvor: Radio 021, 11.Okt.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodovod povezuje 224 kuće u Bockama na mrežu

U naselju Bocke, 224 kuće će narednih meseci biti priključene na vodovodnu mrežu, a gradiće se i kanalizaciona mreža, saznaje 021.rs.

Radove na gradnji vodovodne mreže finansira "Vodovod i kanalizacija" po ceni od 71.967.766 dinara i izvode ih "Bulevar Company" iz Novog Sada i "MDS-inženjering" iz Niša sa podizvođačem "Put-invest" iz Novog Sada koji su bili i jedini ponuđači na tenderu.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji tendera, planirano je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u roku od 120 kalendarskih dana sagradi i postavi oko 5,5 kilometara vodovodnih cevi i 224 kućna priključka.

Gradnju kanalizacije takođe finansira Vodovod i kanalizacija i to sa 134.763.000 dinara. Ovaj posao na tenderu dobio je kao jedini ponuđać Graditelj NS iz Novog Sada sa podizvođačem "Put-invest" iz Novog Sada. Oni imaju rok do 180 kalendarskih dana da sagrade tri sliva u Bockama u dužini od preko 5,5 kilometra, zajedno sa kućnim priključcima, u dužini od preko 1,2 kilometra.

Iz dokumentacije se ne vidi precizan podatak koliko će objekata biti priključeno na kanalizaciju. Kao i u većini naselja, može se očekivati da tek po gradnji mreže, domaćinstva potpišu ugovore o povezivanju na kanalizacionu mrežu.

Podsetimo da gradske vlasti, posle dugog niza godina čekanja, pa potom i projektovanja, u naselju Bocke grade vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a sve je pokrenuto pre desetak godina, kada su mesecim stanovnici ovog naselja protestovali. Prethodnih godina se radilo na gradnji vodovodne i kanalizacione mreže, neophodne da stigne do ovog naselja.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.