Izvor: Radio 021, 14.Jan.2020, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa kulta držao zatočeno 50 žena i decu

Izraelska policija saopštila je da je upala u prostorije grupe nalik kultu, u kojima je desetine žena i dece držano i zlostavljano u "ropskim uslovima", u pravoslavnom kraju Jerusalima.

Policija je saopštila da je 60-ogodišnji muškarac uhapšen zbog sumnje da je rukovodio grupom i da je počnio teška krivična dela nad osobama koje su bile pod njegovim uticajem.

On i osam žena, njegovih saučesnica, osumnjičeni su da su izolovali oko 50 žena u kompleksu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i decu starosti od godinu dana do pet godina, sprečavajući ih da imaju kontakt s porodicama i spoljnim svetom.

Glavni osumnjičeni, koji nije imenovan, osumnjičen je i za krađu novca i primenu različitih oblika kazne.

Tokom tajne policijske istrage otkriveni su detalji o slučaju od žena koje su pobegle iz grupe, koju vlasti opisuju kao "kult".

Policijska racija izvršena je u koordinaciji sa Izraelskim centrom za žrtve kultova.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Jerusalim: Rabin uhapšen zbog „držanja žena u ropstvu“

Izvor: Danas, 14.Jan.2020

AFPHapšenje se odigralo u ultra-ortodoksnom kraju Jerusalima Izraelska policija je uhapsila rabina koji se sumnjiči za držanje oko 50 žena i dece u uslovima ropstva. Hapšenje je usledilo nakon racije kompleksa u Jerusalimu, gde se veruje da su navodne žrtve držane odvojene od njihovih porodica....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.