Izvor: Radio 021, 09.Dec.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti odbile zahtev naftne kompanije da eksploatiše prašume Amazonije

Brazilske vlasti odbile su zahtev francuske naftne kompanije Total koja želi da eksploatiše pet oblasti prašume Amazonije, navodeći da postoje neki tehnički problemi za izvođenje plana Totala.

Ekološka dozvola za aktivnosti bušotine u pet oblasti nije odobrena zbog tehničkih manjkavosti u predstavljenom planu, navele su brazilske vlasti.

Total se pridružio 2013. godine britanskom BP i brazilskom Petrobrasu kako bi dobio delove Amazonije za eksploataciju nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i od tada čeka dozvolu za rad. Brazilske vlasti su pomenule neke nesigurnosti o merama curenja nafte i zaštite okoline u slučaju nepredviljivih situacija i dodale da je plan vraćen na doradu.

Ekološke organizacije, među kojima je Grinpis, pozdravile su odluku brazilskih vlasti.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.