Izvor: Luftika.rs, 29.Mar.2021, 12:23

Vlasnik srpskog Telenora Čeh Petr Kelner poginuo u padu helikoptera

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner poginuo je u udesu helikoptera na Aljasci, saopštila je njegova finansijska grupacija “PPF”.
Kelner je našoj javnosti poznat kao vlasnik kompanije koja je kupila “Telenor” u Srbiji.
Američke vlasti su prethodno saopštile da je najmanje pet osoba poginulo, a jedna je povređena kada se srušio helikopter u toj američkoj saveznoj državi. Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo objavila je da za sada nisu poznate okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zbog kojih se srušio helikoter u subotu u 18.35 časova po lokalnom vremenu.
Kelnerova kompanija PPF je 2018. godine postala vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, uključujući Srbiju.
Za kompanije u Madarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji PPF je platio 2,8 milijardi evra. Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo “Forbs” je procenio na 17,5 milijardi dolara.
Njegov put počeo je 1990-tih, kada je osnovao PPF kao investicionu kompaniju koja je s partnerima učestvovala u privatizaciji stotina državnih kompanija. PPF je kasnije počeo da ulaže u osiguranje, telekomunikacije, medije, proizvodnju i druge privredne grane, šireći se uglavnom u Evropi, Aziji i SAD.
Za sobom je ostavio ženu i četvoro dece.
Izvor: Blic.rs
Vlasnik Telenora je medijski tajkun blizak Kini i upravo je na tacni poslužio „pečen“ SBB u Telekom sosu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAC NIJE MOGAO DA IM SPASI ŽIVOTE: Lista najpoznatijih milionera koji su stradali u nesrećama

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2021

Tragedije se neretko dešavaju u svetu poznatih..Najbogatiji čovek u Češkoj, Petr Kelner poginuo je u subotu u saobraćajnoj nesreći na Aljasci prilikom pada njegovog helikoptera. Kelner je bio poznati milijarder i biznismen, a ovo nije prvi put da se u svetu dešavaju slične tragedije u kojima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.