Izvor: Radio 021, 18.Jul.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virnimo u "Zeca koji je pojeo muzej"

"Zec koji je pojeo muzej", umetnički projekat Nikole Džafa, nastao na osnovu njegovih ranijih radova u kojima se pojavljuje motiv zeca, biće otvoren za publiku 20. i 27. jula, te 3. avgusta.

Muzej, smešten u Petrovaradinu, biće otvoren od 10 do 19 časova, a od 17 do 19 časova stručni vodič upoznavaće publiku sa postavkom. Ulaz je slobodan.

Kratak uvod u istoriju dela Petrovaradina u kom se nalazi Muzej zeca (Koste Nađa 30), obilazak muzeja i predstavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zbirke, degustacija zečijeg vina i zečijih kolača, sve će to biti na raspolaganju posetiocima, kako ove subote, tako i naredne dve, u šetnji od 17 časova.

U okviru šetnji takođe će biti reči o važnosti privatnih kolekcija i privatnim muzejima, kao i njihovim turističkim i kulturnim potencijalima.

Muzej zeca je umetnički projekat Nikole Džafa, na kom radi skoro dve decenije, sa ciljem nastanka privatnog muzeja, koji za sada, prema Zakonu, nije moguće osnovati. Kolekcija trenutno broji oko dve hiljade predmeta, ali će biti izložen samo jedan njen deo.

Ova šetnja kroz Džafov muzej ostvarena je u okviru projekta "Šetnje kroz nasleđe", iza kog stoji "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zavirite u „Muzej zeca“

Izvor: NoviSad.com, 18.Jul.2019

„Zec koji je pojeo muzej“, umetnički projekat Nikole Džafa, nastao na osnovu njegovih ranijih radova u kojima se pojavljuje motiv zeca, biće otvoren za publiku 20. i 27. jula i 3. avgusta..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.