Izvor: Radio 021, 02.Jul.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon: Đere i Jorović borbeno do drugog kola

Laslo Đere i Ivana Jorović plasirali su se u drugo kolo Vimbldona.

Najpre je Jorović savladala Holanđanku Lesli Kerhov sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4). Nešto više od sat i po tenisa bilo je potrebno teniserki da upiše prvu pobedu na ovogodišnjem Vimbldonu.

Nakon velike borbe u prvom setu, Jorovićeva je posle taj-brejka povela po setovima. Početak drugog seta pripao je Holanđanki, koja je povela sa 2:0, ali je Jorovićeva uspela da ekspresno uzvrati brejk. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Ivana je potom ponovo oduzela servis protivnici, stekla vođstvo od 4:3 koju je uspela da sačuva do kraja seta i upiše trijumf.

Protivnica u drugom kolu biće joj bolja iz meča Riske – Vekić.

Đere je savladao Argentinca Gvida Andreocija sa 3:1 u setovima (3:6, 7:6, 7:6, 6:3).

Meč koji je trajao tri sata i pet minuta i činilo se da će u svakom momentu jedan od dvojice tenisera prelomiti u svoju korist.

Andreoci je relativno lako poveo sa 1:0 u setovima (6:3), ali Đere nije odustajao već je naterao protivnika da svaki poen ima udarac više.

U naredna dva seta Đere je slavio nakon taj-brejka i to istim rezultatom 7:3.

Nakon Đereovog izjednačenja na 1:1 u setovima, Andreoci je u narednom imao tri set lopte pri rezultatu 6:5 za eventualno vođstvo od 2:1 u setovima, ali je Đere herojski uspeo da se održi u igri i potom bude ponobo bolji u taj-brejku.

Nakon ta dva podviga, momentum je bio potpuno na strani Đerea, koji je bio hladne glave i to pretvorio u lakih i zasluženih 6:3 i 3:1 u ukupnom rezultatu. Naredni rival srpskom teniseru biće Džon Milman iz Australije.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.