Vesković: Zaštita životne sredine prioritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2009, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesković: Zaštita životne sredine prioritet

NOVI SAD - Pomoćnik ministra za nauku i tehnološki razvoj Miroslav Vesković izjavio je danas da će ekologija biti prioritet u strategiji razvoja nauke i tehnologije koja će uskoro biti usvojena.

Vesković je na otvaranju međunarodne konferencije "Trendovi u proceni rizika za životnu sredinu" na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu rekao da će zaštita životne sredine biti jedan od prioriteta u strategiji razvoja nauke i tehnologije u Vojvodini i u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ono što istraživači rade u ovoj oblasti, biće ugrađeno i u strategiju, jer naučna praksa mora da bude primenjiva i u propisima", kazao je Vesković.

Kako su objasnili organizatori, cilj trodnevnog skupa je da se predstave budući izazovi u oblasti kontrole opasnih i štetnih materija, sa posebnim osvrtom na trendove u proceni njihovih potencijalnih negativnih uticaja na životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Predavanja će održati 16 vrhunskih naučnika iz evropskih istraživačkih centara, kao i nekoliko domaćih naučnika.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine informisaće učesnike skupa o koracima koje Srbija preduzima radi harmonizacije domaćih propisa sa propisima EU.

Organizator skupa je Lekotoks, Laboratorija za ekotoksikologiju Departmana za biologiju PMF-a.

Više o samoj konferenciji može se pronaći na njihovoj internet adresi.

Projekat u okviru kojeg se održava konferencija podržala je Evropska unija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.