Verbić: Netačan odgovor ne može biti priznat

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Netačan odgovor ne može biti priznat

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas, posle sastanka sa ombudsmanom Sašom Jankovićem, da ne može da uvaži sve njegove preporuke koje se odnose na priznavanje netačnog odgovora na zadatku iz fizike na maloj maturi.

"Duboko uvažavajući instituciju i argumente zaštitnika građana, konstatujem da Ministarstvo prosvete nije u mogućnosti da uvaži sve njihove preporuke", rekao je Verbić.

On je dodao da je Ministarstvo spremno da prihvati preporuke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se tiču unapređivanja procedura završnog ispita, kao i nadzora nad radom institucija obrazovnog sistema.

"Preporuke koje se odnose na priznavanje i bodovanje netačnog odgovora na zadatku sa završnog ispita, međutim, nije moguće ispuniti", istakao je Verbić. Prema njegovim rečima, razlog za to nije formalne, već suštinske prirode.

"Naša je obaveza da kroz testove znanja vrednujemo znanje bez obzira na to kako se ko pripremao za test. Kritički odnos prema učenju i korišćenju literature je važan cilj kojem treba da doprinesu svi segmenti obrazovanja, uključujući i završne i maturske ispite", napomenuo je Verbić.

Autor: Tanjug/ foto: Medija centar Beograd

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.