Izvor: Radio 021, 29.Sep.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika kazna za one koji psa ne vode u šetnju svaki dan

U Australiji je ilegalno ako ne šetate svog psa svaki dan i taj prekršaj se kažnjava sa 4.000 dolara.

Novi zakon prepoznaje da ljubimci imaju emocije i da osećaju patnju i bol. Osim što će vlasnici sada morati da šetaju pse svaki dan, obavezni su da im osiguraju vodu i adekvatan smeštaj. Ako to ne urade, očekuje ih isto kazna od 4.000 dolara.

Zakonodavstvo je prepoznalo da su psi senzibilna stvorenja koja moraju imati aktivnosti i koja imaju emocije. Shodno tome, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odlučeno je da od marta 2020. godine svaki vlasnik mora da šeta svog psa i pruži mu barem dva sata aktivnosti dnevno. Vlasnici koji imaju veliko dvorište su oslobođeni ovog propisa.

Ista kazna očekuje i vlasnike koji ne daju svojim psima dovoljno vode, hrane i ne omoguće im adekvatan smeštaj u kojem mogu biti na sigurnom i zaštićeni od raznih vremenskih nepogoda.

Bilo koji stanovnik koji je uključen u borbe pasa ili bilo kakve druge nasilne aktivnosti sa psom dobiće kaznu i do 48.000 dolara.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.