Izvor: Radio 021, 01.Jan.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci u prošloj godini spasili 1.265 ljudi

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je da je u 2018. godini hrabrošću, efikasnošću i predanim radom vatrogasaca u prošloj godini spaseno 1.265 ljudi.

Miličković pohvalio je sve pripadnike Sektora za vanredne situacije koji su u 2018. godini u Srbiji intervenisali više od 31.000 puta, od čega se 24.588 intervencija odnosilo na gašenje požara.

Kako je preneo MUP, Miličković i Marić su zahvalili pripadnicima vatrogasno–spasilačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jedinice Zemun na požrtvovanosti i predanom radu tokom cele godine, ali i za vreme novogodišnje noći.

Državni sekretar je kazao da će MUP nastaviti sa daljim ulaganjem u vatrogasno-spasilačke jedinice kako bi one u izvršenju svakodnevnih zadataka i pružanju pomoći i zaštiti gradjana bile još efikasnije.

Podsetio je da je u 2018. godini 14 navalnih vozila već isporučeno vatrogasno–spasilačkim jedinicama u Srbiji, a da će isporuka novih vozila, koja su već plaćena, ići sukcesivno tokom ove godine, kako koje vozilo bude izrađeno.

Prema njegovim rečima, u planu je da u ovoj godini Sektor za vanredne situacije, nakon sprovedenih konkursa, dobije i nove vatrogasce.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.