Vatikanske fontane bez vode zbog suše

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2017, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikanske fontane bez vode zbog suše

Vatikan je saopštio da zbog suše u Italiji zatvara sve fontane, uključujući one na Trgu Svetog Petra u Rimu i fontane u vatikanskim baštama.

Radio Vatikan je javio da je ova odluka povezana sa učenjem pape Franje o ekologiji. Papa je osudio praksu razbacivanja i rasipništva, ističući da je voda za piće od vitalnog značaja i za ljude i za prirodu.

Meteorolozi tvrde da proleće 2017. godine spada među najsušnija u Italiji u poslednjih 60 godina. Zbog suše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postoji opasnost da će u Rimu doći do nestašice vode i već se razmatraju planovi restrikcija, a jedna od mogućih mera je isključenje vode osam sati dnevno.

Skoro dve trećine italijanske obradive zemlje pogođeno je sušom, a šteta naneta poljoprivredi iznosi oko dve milijarde evra. Najteže su pogođeni farmeri koji se bave proizvodnjom mleka, kao i oni koji uzgajaju masline, paradajz i grožđe.

Autor: Srna

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.