Vanja Stanković srebrna u tekvondou u Kini

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanja Stanković srebrna u tekvondou u Kini

Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković osvojila je danas srebrnu medalju na Gren slem turniru u Kini, u kategoriji do 49 kilograma.

Stanković je na startu bila slobodna kao nosilac, zatim je pobedila Hrvaticu Kristinu Tomić, da bi u polufinalu bila bolja od Iranke Nahid Kijaničanden na zlatan poen, saopštio je tekvondo klub Galeb.

U finalu se sastala sa Koreankom Sohuim Kim od koje je izgubila 6:0.

Reprezentativka nije krila razočaranje što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << joj je izmaklo zlato. "Prvenstveno mi je drago sto sam uopšte ovde na jednom tako prestižnom turniru, gde se takmiče samo najbolji među najboljima. Iako sam malo razočarana finalnom borbom, zadovoljna sam rezultatom i nadam se da ce sledeći put biti još bolje", rekla je ona.

Isti dan borila se i Tijana Bogdanović koja je poražena u prvoj borbi od iste Iranke koju je Stankovićeva savladala u polufinalu.

Vanja Stanković, svetska šampionka iz 2017. godine, direktno se kvalifikovala na ovaj pozivni turnir i posle dve pobede i poraza u finalu uspela je da se domogne ne samo srebrne medalje već i novčane nagrade od 20.000 dolara. Ovo je jedini turnir sa visokim novčanim nagradnim fondom pobednik odnosi 70.000 dolara, drugo mesto "vredi" 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Grend slem: Stankovićeva srebrna u Kini

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2018

Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Vanja Stanković, aktuelna šampionka sveta, osvojila je srebrnu medalju na Grend slem turniru u Kini u kategoriji do 49 kilograma...Ona je kao nosilac bila slobodna na startu, zatim je pobedila Hrvaticu Kristinu Tomić, da bi u polufinalu bila bolja od Iranke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.