VIDEO: Vraća se Tamagoči, ovog puta na telefonima

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Vraća se Tamagoči, ovog puta na telefonima

Nekada veoma popularna igra, virtuelni kućni ljubimac – Tamagoči vraća se u novom ruhu.

Kompanija "Bandai Namco" priprema novu verziju ove čuvene igračke iz 90-ih, samo prilagođenu današnjem vremenu. Tamagoči ovog puta dolazi kao aplikacija za pametne telefone. Igra stiže 2018. godine, zvaće se "Tamagochi forever" i biće besplatna za "android i "iOS" operativne sisteme.

Zanimljivo je i da će imati AR elemente (prikaz proširene stvarnosti), zbog čega će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << delimično ličiti na igru "Pokemon Go", navodi "Dejli mejl".

U promotivnom video-klipu koji najavljuje igru, igrači se zabavljaju sa virtualnim kućnim ljubimcem koristeći kameru svog telefona, zbog čega izgleda kao da je Tamagoči stvarno u sobi sa njima i da pozira na fotografijama.

Kao i ranije, igrači će morati da hrane Tamagočija i da čiste za njim, da bi bio srećan i zadovoljan. Ljubimac će rasti i razvijati se u zavisnosti od toga koliko dobro se o njemu brine.

Igra će sadržati u virtuelni grad u kome će živeti drugi likovi sa kojima možete da postanete prijatelji.



"Tamagochi forever" će sledeće godine prvo postati dostupan u SAD, s tim što svi zainteresovani već u ovom trenutku mogu da se registruju na sajtu prozvođača, ukoliko žele da postanu inspiracija za nekog od likova.

Kompanija "Bandai" je, na 20-godišnjicu Tamagočija, prošlog meseca objavila da će ponovno početi i sa proizvodnjom te igračke, samo u nešto drugačijem obliku, pošto će imati šest različitih vrsta dizajna, a svaki igrač će dobiti isto toliko ljubimaca.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.