Izvor: Radio 021, 17.Jun.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Vozači spavali za volanom "tesle", kolima upravljao auto-pilot

Vozači u Kaliforniji ostaju šokirani na auto-putevima, jer je proteklog vikenda prijavljeno nekoliko slučajeva vozača koji su spavali za volanom "tesle", dok su kolima upravljali auto-piloti.

Jedan od snimaka postavljen na Reditu pre par dana pokazuje kako se beli automobil "tesla" polako kreće drumom, dok njegov vozač čvrsto spava.

"Nisam mogao da verujem. Spavao je tokom špica u Zalivskoj oblasti San Franciska", napisao je korisnik koji je napravio snimak, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Novosti.

Kaže da su ostali vozači uporno trubili pokušavajući da ga probude i da su uspevali par puta, ali bi odmah utonuo nazad u san.



Da je ovo problem koji nije ograničen na jednog neodgovornog vozača pokazalo se ponovo tokom vikenda, kada je Šon Miladinovič snimio još jednog vozača kako spava u "tesli" na auto-putu 405.

Miladinovič kaže da je primetio vozača u okrugu Orandž i zvao saobraćajnu policije. Oko 45 kilometara kasnije na putu iz San Klementeo ka San Pedru, Miladinovič ističe da je vozač i dalje spavao.

"Shvatio sam da je čvrsto spavao. Zatvorene oči, ruke ni blizu volana", rekao je Miladinovič za En-Bi-Si.

Uprkos tome što sistem auto-pilota ima napredne bezbednosne opcije, iz "Tesle" ističu da to nije "samovozeći sistem".

"Auto-pilot je namenjen za korišćenje kada je vozač u potpuno budnom stanju, koji drži ruke na volanu i spreman je da preuzme vožnju u svakom trenutku. Dok koristite auto-pilota, vaša je dužnost da ostanete oprezni i imate kontrolu nad automobilom", saopštili su iz kompanije.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zaspao za volanom: Autopilot vozio 45 kilometara VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2019

Vozači u Kaliforniji ostaju šokirani na auto-putevima, jer je proteklog vikenda prijavljeno nekoliko slučajeva vozača koji su spavali za volanom "tesle", dok su kolima upravljali autopiloti...Jedan od snimaka postavljen na Reditu pre nekoliko dana pokazuje kako se beli automobil "tesla" polako kreće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.