Izvor: Radio 021, 06.Mar.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Uginula najtužnija slonica na svetu

Ženka slona poznata kao "najtužnija na svetu" uginula je u španskom zoološkom vrtu, u kom je provela sama 43 godine.

Slonica iz Azije, koja se zvala Flavija, uginula je prošle nedelje u zoo vrtu u Kordobi na jugu Španije, gde se živela od svoje treće godine, preneo je "Independent".

Ranije je saopšteno da se njeno fizičko zdravlje pogoršalo tokom poslednjih šest meseci pre smrti. Takođe je prijavljeno da slonica pati od depresije.

Zoološki vrt >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je radio sa grupom za prava životinja PACMA kako bi se Flavija preselila na mesto gde su se nadali da će se njeno zdravlje poboljšati. Međutim, PACMA je tvrdila da je živela u "zarobljeništvu i usamljenosti" i da nije mogla da komunicira sa drugim slonovima.

Zoološki vrt Kordoba objavio je vest o njenoj smrti "sa velikom tugom".

Odbornica zadužena za pitanja životne sredine Amparo Pernići izjavila je da Flavija više nije u stanju da ustane sama i da je uspavana. Opisala je slonicu kao "simbol" grada i rekla je da je njena smrt bila posebno tužna za one koji su se brinuli o njoj tokom njenog života i u poslednjim trenucima.

Predsednica organizacije PACMA Silvia Barkuero rekla je da je slonica Flavija tokom svih tih godina bila sama i zarobljena u zoološkom vrtu u Kordobi.

"Nadamo se da nijedna životinja neće proći kroz ovo ponovo. Slonovi su društvene životinje poput ljudi i poznato je da razvijaju jake veze unutar porodica. Oni mogu da žive do 70 godina u divljini", dodala je ona.



Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uginula najtužnija slonica na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2019, 00:20

Ženka slona poznata kao "najtužnija na svetu" uginula je u španskom zoološkom vrtu, u kom je provela sama 43 godine...Slonica iz Azije, koja se zvala Flavija uginula je prošle nedelje u zoo vrtu u Kordobi na jugu Španije, gde se živela od svoje treće godine, preneo je Independent...Ranije je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.