VIDEO: Turisti iz Srbije evakuisani zbog požara

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Turisti iz Srbije evakuisani zbog požara

Turisti iz Srbije koji borave na Siciliji evakuisani su u susedno naselje zbog požara koji je izbio nedaleko od mesta gde borave i oni su na sigurnom, nisu ugroženi i vratiće se u svoje hotele čim se požar sasvim lokalizuje, izjavio je direktor JUTE Aleksandar Seničić.

Oko 60 turista iz Srbije odselo je u letovalištu Čefalu, u čijoj blizini je izbio požar pa su iz predostrožnosti evakuisani u susedno mesto.

"Informisani smo da je požar koji je zahvatio šumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u blizini pod kontrolom i da je u toku lokalizacija, a čim se sasvim vatra ugasi turisti će se vratiti u svoj smeštaj i nastaviti boravak u letovalištu", rekao je Seničić.

Kako je kazao, vatra koja je izbila u tom mestu nije pretila da ugrozi hotele u kojima su srpski turisti odseli i nije bilo razloga za paniku. Turisti su, dodao je, ipak evakuisani preventivno, pošto se vatra brzo širila duž šume.

Turisti iz Srbije su u Čefalu na Siciliji otputovali preko agencija Odeon World Travel, Konte, Filip Travel, rekao je Seničić.

Na Siciliji je preko 45 stepeni, mnogi putevi su zatvoreni (Palermo - Mesina), kuće evakuisane, a više od 50 dece primljeno je u bolnice, javljaju italijanski mediji.



Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.