VIDEO: Treća žrtva Ofelije u Irskoj

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2017, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Treća žrtva "Ofelije" u Irskoj

Najmanje tri osobe su poginule u Irskoj u naletu uragana Ofelija, koji je oslabio u tropsku oluju, javio je BBC.

Jedan čovek je poginuo kada je drvo palo na njegov automobil, u blizini granice sa Severnom Irskom, navela je policija i dodala da su dve osobe takođe stradale u saobraćajnim nesrećama.

U Irskoj su danas zatvorene škole, prodavnice i brojne druge ustanove, dok su stanovnici u većini mesta ostali u svojim domovima. Oko 210.000 domaćinstava ostalo je bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << struje u podne, navele su vlasti i dodale da je otkazano 135 letova. Britanska meteorološka služba upozorila je na jake vetrove u Severnoj Irskoj, Škotskoj i na jugu Engleske.

Ofelija, uragan treće kategorije, u međuvremenu je oslabila i sada je označena kao oluja. Uragan Ofelija je prvi uragan koji je pogodio evropsko tlo posle 1961. godine i deseti je uzastopni uragan koji se ove godine razvio na Atlantiku.



Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.