Izvor: Radio 021, 04.Avg.2020, 20:19

VIDEO: Snažna eksplozija u Bejrutu, veliki broj povređenih

Eksplozija velike razorne moći potresla je libansku prestonicu Bejrut u blizini luke, javljaju svetski mediji.

Ministar zdravlja Libana Hamad Hasan izjavio je da ima dosta povređenih i da je naneta velika šteta. Agencija Rojters citira izvore koji navode da je iz ruševina izvučeno najmanje 10 tela žrtava. Bolnice su pune žrtava.

Agencija AFP prenosi da je ranjen veći broj ljudi.

Gusti dim vidi se kako se uzdiže iznad Bejruta nakon snažne eksplozije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << čiji je uzrok za sada nepoznat.

Sud Ujedinjenih nacija spremao se da izrekne presudu četvorici osumnjičenih za ubistvo Haririja bombom aktiviranom u kolima.

Sva četvorica su članovi proiranske Hezbolah grupe, koja je oduvek odbacivala bilo kakvo učešće u ubistvu Haririja. Sudi im se u odsustvu, a presuda bi trebalo da bude izrečena u petak.

Moguća druga eksplozija navodno se odigrala u Haririjevoj kući u gradu.

Uzrok eksplozije još uvek nije poznat, ali navodi se da je možda reč o nezgodi. Državna novinska agenicja Libana izveštava o požaru koji je izbio na depou za eksplozive u luci.

Here's a video of the moments following the initial explosion in Beirut before the massive second blast. Appears to be either munitions or fireworks. pic.twitter.com/BPLRi4Nrvs

— Ian Miles Cheong (@stillgray) August 4, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Bejrutu povrijeđeno najmanje 500 ljudi, bolnice pune

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2020

BEJRUT - Na stotine ljudi, povređenih danas u strahovitoj eksploziji u bejrutskoj luci, odvedene su u bolnice, ali mnogi su ostali zarobljeni u kućama koje su oštećene u eksploziji, izjavio je šef libanskog Crvenog krsta Džordž Ketaneh.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Grad sravnjen kao da je pala bomba - Bejrut dan posle VIDEO

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 08:42

Bejrut -- U Bejrutu dan posle eksplozije koja je raznela luku vide se posledice katarstofalne eksplozije koja je bukvalno sravnila luku u tom gradu...Ispod ruševina se vade žrtve, a u bolnicama više nema mesta za sve povređene...Prema rečima ministra zdravlja Hasana Hamida, bolnice su prepune povređenih,...

Nastavak na B92...

NISU NI SLUTILI ŠTA IH ČEKA: Na ulicama Bejruta svi mirno snimali i šetali, a onda je sve zbrisano u sekundi (VIDEO)

Izvor: Kurir, 05.Avg.2020

U strahovitoj eksploziji koja je potresla libansku prestonicu Bejrut, stradalo je više od 100 ljudi, a najmanje 4.000 su povređene. Šteta je ogromna.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.