Izvor: Radio 021, 16.Okt.2020, 15:25

VIDEO: Ruski Zenit predstavio Lovrena uz velikosrpsku kartu

Impresivno napravljeni, visokobudžetni animirani film u stripovskom stilu, kojim je ruski prvak Zenit najavio takmičenje u Ligi šampiona i predstavio hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, ima ozbiljnu manu.

Ruski šampion će Ligu šampiona igrati u grupi sa Dortmundom, Lacijom i Brižom. Tim povodom Zenit je napravio film u kojem su klub i njegovi ključni ljudi, prikazani kao zapovednici i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pomorski ratnici iz ere ruskog carstva koji kreću u bitku.

Sergej Semak, trener kluba, i njegov pomoćnik Anatolij Timoščuk u filmu dogovaraju sastav posade kojom će zaploviti u veliki boj.

"Sastavili smo jaku ekipu, ali nedostaje nam čovek koji je iskusio najveće pobede", kaže Semak.

"Imam kandidata. Iz našeg reda", pokazujući na orden s logom Lige šampiona na grudima odgovara Timoščuk.



"Dejan Lovren! Borio se na Jadranu, u Francuskoj i Engleskoj. Taj gospodin ima više odličja nego što je močvara oko Sankt-Peterburga i gladan je novih pobeda", predstavljaju Lovrena, koji je prikazan nakićen ordenjem i s puškom na ramenu.

Međutim, kada se u filmu bojišta koja je Lovren prošao prikazuju kartom Evrope, pri čemu se označavaju države u kojima se "borio", granice država starog kontinenta prikazane su kakve zaista jesu za sve zemlje osim za Srbiju. Ona obuhvata još Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Kosovo.

"Autori filma su, valjda iz respekta prema Lovrenu, poštedeli Hrvatsku ove animirane velikosrpske ekspanzije. Umesto da se prema memorandumu SANU-a proteže do Virovitice, Karlovca i Karlobaga, Velika Srbija se ovde zaustavila na aktuelnim, avnojevskim granicama Hrvatske", piše Index.hr.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prvak Rusije hrvatskog fudbalera predstavio uz kartu velike Srbije

Izvor: Luftika.rs, 16.Okt.2020

Prvak Rusije u fudbalu, Zenit iz Sankt Peterburga, najavio je novo učešće u Ligi šampiona visokobudžetnim animiranim filmom u stripovskom fazonu. Prilikom predstavljanja hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, u inače impresivnoj najavi, potkrala se i jedna “greškica”.. Ruski šampion će...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.