Izvor: Radio 021, 01.Nov.2020, 15:30

VIDEO "Rolling Stone": Ovo je najbolji horor 21. veka

Časopis "Rolling stone" objavio je lestvicu 65 najboljih horora iz 21. veka, a na prvom mestu našao se "Get out" iz 2017. godine, reditelja Džordana Pila.

Od priča o zombijima i apokalipsi do retro slešera, popularni magazin sastavio je lestvicu najboljih horora u poslednjih 20 godina, a ispod možete videti top 10, dok celu možete pogledati OVDE.

10. The witch (2009)

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

9. Pulse (2001)



8. The cabin in the woods (2012)



7. The conjuring (2013)



6. The invisible man (2020)



5. The Babadook (2014)



4. Let the right one in (2008)



3. Hereditary (2018)



Prema istraživanju u kojem su gledaocima horora merili broj otkucaja srca tokom gledanja, "Hereditary" je najstrašniji horor svih vremena.

2. 28 days later... (2002)



Deni Bojl početkom 2000-ih snimio je postapokaliptični zombi-triler zbog kog i danas dobija pohvale. Nakon što virus počne da se širi Velikom Britanijom, grupa preživelih pokušava da pronađe utočište.

1. Get out (2017)

"Get out" je rediteljski prvenac Džordana Pila koji preispituje rasne odnose u SAD-u. Dobitnik je ugledne nagrade "Independent spirit awards" (ISA) za najbolja dostignuća u niskobudžetnim produkcijama.



To je priča o mladom Afroamerikancu koji posećuje roditelje svoje devojke i sve vreme se brine kako će oni reagovati na činjenicu da je ona u vezi s Afroamerikancem. Kasnije se ispostavi da su njegovi strahovi bili i opravdani. Glavni lik Krisa Vašingtona utelovio je Danijel Kaluja, dok njegovu devojku Rouz glumi Alison Vilijams.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu "Sundance" gde je oduševio i gledaoce i kritiku. Inače, film se nalazi i na prvom mestu lestvice kritičara na omiljenoj stranici za ljubitelje filmova "Rotten tomatoes".

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.