VIDEO: Prvi snimak spasenih dečaka iz bolnice

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Prvi snimak spasenih dečaka iz bolnice

Tajlandska bolnica Čijang Raj, u kojoj se oporavlja 12 dečaka i njihov trener koji su spaseni iz pećine, objavila je danas prvi snimak na kome se vide dečaci u bolničkim krevetima, kako razgovaraju sa medicinskom sestrama i drže dva prsta u znaku pobede.

Kako se vidi na snimku, dečaci su prikazani u izolacionoj prostoriji sa zelenim hirurškim maskama. Iza stakla su roditelji dece, neki od njih plaču i mašu im.

Dečaci koji su posle dve nedelje spaseni iz poplavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pećine u Tajlandu oslabili su u proseku po dva kilograma, ali je njihovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće, rekli su danas tajlandski zvaničnici. Oni su naveli da su 12 dečaka i njihov trener "dobro brinuli o sebi u pećini" i da su pili vodu koja kaplje sa zidova pećine.

Dva dečaka koja su u nedelju izvučena iz pećine i jedan koji je spasen juče imali su blažu upalu pluća i dobili su terapiju. Dečaci koji su u nedelju izašli iz pećine već jedu normalno i mogu da se kreću, dok ostali i dalje jedu pasiranu hranu.

Ronioci su juče spasili svih 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera. U akciji je učestvovao međunarodni tim od 90 ronilaca.

Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener ostali su zaglavljeni u pećini 23. juna pošto su jake kiše dovele do povećanja nivoa vode u pećini i blokirale im put za povratak.



Autor: Beta/Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bolnica objavila prvi snimak dečaka i trenera nakon spasavanja

Izvor: RTS, 11.Jul.2018

Tajlandska bolnica Čijang Raj, u kojoj se oporavljaju 12 dečaka i njihov trener koji su spaseni iz pećine, objavila je prvi snimak na kome se vide dečaci u bolničkim krevetima, razgovaraju sa medicinskom sestrama i drže dva prsta u znaku pobede. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.