Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 07:03

VIDEO: Pronađen kovčeg s blagom sakriven pre 10 godina

Kovčeg sa blagom, pun zlata, dragulja i drugih dragocenosti u vrednosti više od milion dolara pronađen je u Stenovitim planinama na zapadu Severne Amerike.

Sakupljač antikviteta Forest Fen sakrio je bronzani kovčeg u divljini pre više od deset godina i proglasio početak javnog lova na blago.

Stotine hiljada ljudi tražilo je kovčeg, a mnogi su dali otkaz na poslu i iskoristili životnu ušteđevinu kako bi krenuli u lov na blago.

Tokom potrage poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je najmanje četvoro ljudi, piše BBC.

Fen je izjavio da je kovčeg pronašao muškarac iz istočnog dela SAD.

"Bila je pod vedrim nebom u području bujne šumske vegetacije Stenovitih planina i nije pomerena sa mesta gde je sakrivena pre više od deset godina", rekao je Fen, 89-ogodišnji milioner iz Novog Meksika.

On je dodao da ne poznaje čoveka koji je pronašao blago, ali da je njegova pesma pod nazivom "Uzbuđenje potere", koju je objavio u autobiografiji 2010. godine, vodila pronalazača do tačnog mesta gde je sakriven kovčeg.

Fen je za jedan lokalni list izjavio da pronalazač nije želeo da se objavi njegovo ime, ali da je potvrdio otkriće tako što je poslao fotografiju.

Prema rečima milionera, u kovčegu teškom devet kilograma su se, osim retkih novčića i komada antičkog nakita, nalazile figure životinja iz pretkolumbove ere, praistorijska zlatna ogledala i drevna kineska lica od žada.

Na pitanje kako se oseća zbog činjenice da je njegovo blago pronađeno, Fen je rekao da mu je donekle drago, ali da je u određenoj meri i tužan jer se potraga završila.



Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.