Izvor: Radio 021, 13.Dec.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Peti sat blokade zgrade RTS-a

Blokada ulaza Radio-televizije Srbije (RTS) ušla je u peti sat i prolazi bez incidenata.

Sva tri ulaza televizije su i dalje blokirana, a ulaska u zgradu i dalje nema, dok zaposleni izlaze nesmetano. Kako je ranije najavljeno, blokada će trajati do 20 časova.

Protest i blokada zgrade RTS-a u Beogradu počelo je u podne uz zvuke sirena, a u organizaciji opozicionog Saveza za Srbiju (SzS).

Ispred ulaza RTS-a su radnici obezbeđenja u civilu i nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << policajaca u uniformi. Jedna veća grupa policajaca i marica se nalaze kod crkve Svetog Marka.

U ovom trenutku, na platou kod javnog servisa, nalaze se predsednik SSP Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, ali i izvestan broj građana koji su takođe došli da ih podrže.

Kako je okupljenima rekao lider Narodne stanke Vuk Jeremić, razlog zbog čega se SzS okupio na ovom mestu je mirni protest upozorenja, zbog toga što "u prethodnih osam godina po našem uverenju RTS ne radi svoj posao".

"Ne obaveštava javnost o onome što se događa u zemlji. Zbog toga smo ovde i bićemo na ovom mestu osam sati", rekao je Jeremić.

On je naveo da SzS apeluje na RTS da profesionalno obavlja svoj posao. Navodi i da je RTS govorio o talačkoj krizi, i ističe da neće biti nikakve krize "dok ne pošalju batinaše".

"Sve će biti potpuno mirno. Ovde nema drame, već samo skrećemo pažnju javnosti da javni servis slobodne i demokratske zemlje treba drugačije da se ophodi prema novinarima", rekao je Jeremić, istakavši da su "taoci od strane rukovodstva su novinari".

pic.twitter.com/NYb2AtVtUQ

— BBC NEWS na srpskom (@bbcnasrpskom) December 13, 2019

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.