Izvor: Radio 021, 08.Dec.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Na ulicama Hongkonga demonstriralo 800.000 ljudi

Oko 800.000 ljudi obučenih u crno protestovalo je danas na ulicama Hongkonga, obeležavajući šest meseci protesta protiv gradskih vlasti i njihove sve veće podložnosti komunističkom režimu u Pekingu.

Dok organizatori tvrde da je reč o najvećem broju okupljenih od početka protesta, hongkonška policija je objavila da je bilo prisutno 183.000 demonstranata.

Uz uzvike "borite se za slobodu, stanite uz Hongkong", demonstranti su krenuli iz Viktorija parka prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << finansijskoj četvrti.

Učesnici protesta su kasnije uključivali osvetljenje na svojim pametnim telefonima, ali je bilo i onih koji su ispisivali grafite protiv Pekinga.

Protesti su pokrenuti zbog najave donošenja zakona koji bi omogućio izručenje u ostale delove Kine.

Stanovnici ove nekadašnje britanske kolonije koji, po formuli "jedna zemlja, dva sistema", ima znatnu autonomiju i uživaju više političkih sloboda od ostatka Kine, strahuju od mogućnosti da se umanji njihova autonomija.





Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.