VIDEO: Kalašnjikov dobio spomenik u Moskvi

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kalašnjikov dobio spomenik u Moskvi

Veliki spomenik Mihailu Kalašnjikovu, tvorcu automatske puške koja nosi njegovo ime, otkriven je danas u Moskvi.

Kalašnjikov je umro 2013. u 95. godini u mestu Iževsk gde je živeo. On je dobio priznanja kao dizajner puške AK-47, najpopularnije puške na svetu. Procenjuje se da širom sveta ima 100 miliona tih pušaka. Puška je napravljena 1947. godine i omiljeno je oružje mnogih vojski, ali i gerila i terorista.

Ruski ministar kulture Vladimir Medinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je danas na otkrivanju spomenika da je puška kalašnjikov "ruski kulturni brend".

Na spomeniku u centru Moskve prikazan je Kalašnjikov kako drži svoju pušku.



Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Moskvi otkriven spomenik Kalašnjikovu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 19.Sep.2017

Ruski ministar kulture Vladimir Medinski rekao je na ceremoniji otkrivanja spomenika da je puška "kalašnjikov" postala "kulturni brend Rusije" Ogroman spomenik Mihailu Kalašnjikovu, tvorcu čuvene jurišne puške koja je nazvana po njemu, otkriven je danas u Moskvi.Ruski ministar...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.