VIDEO: Festival Dobrodošli na Naselje 27. septembra

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Festival "Dobrodošli na Naselje" 27. septembra

Lokalni festival "Dobrodošli na Naselje" u organizaciji Novog Kulturnog Naselja održava se 27. septembra između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak na Novom naselju, a posetioce očekuje bogat program.

Prema rečima jednog od grupe mladih Novo Kulturno Naselje Ognjena Tomaševića, ovaj festival pretenduje da postane tradicionalni, a tokom svoje prve godine biće fokusiran na animaciju najmlađih posetilaca. Kampanja za privlačenje pažnje Novosađana trajala je neko vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za koje su organizatori uspeli da ostvare svoj cilj.

"U suštini, sve vreme kampanje apelujemo upravo na roditelje sa decom, na kojima je da dođu sa svojim mališanima i na ovom jednodnevnom festivalu provedu jedno lepo posle podne. Ovih dana smo počeli da delimo i flajere i uočili smo veliko interesovanje. Na primer, doći će čitava jedna osnovna škola, kao i iz obližnjeg zabavišta. Ako nas vreme posluži, računamo da će livade biti ispunjene i da će ljudi cirkulisati i razmenjivati iskustva i utiske", kaže za 021.rs Ognjen Tomašević.

On napominje da je raspored dešavanja veoma raznolik i bogat, te da se u njegovo sastavljanje uložilo mnogo vremena i pazilo da izvođači potiču iz raznih žanrova. Tako će se mališani obradovati brojnim kreativnim radionicama, performansima posvećenim borilačkim veštinama i plesu (uključujući tradicionalne vojvođanske folklorne igre), fotografske i vajarske izložbe, te još mnogo aktivnosti, počev od podneva, do kasno u veče.

Kompletan raspored dostupan je na zvaničnoj fejsbuk stranici festivala. (G.N.)









Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.