VIDEO: Balašević u novoj pesmi opevao Dno dna

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Balašević u novoj pesmi opevao "Dno dna"

Novosadski kantautor Đorđe Balašević objavio je posle dugo godina novu društveno angažovanu pesmu "Dno dna".

Nekoliko dana pošto je objavio pesmu "Mati", koju poslednjih godina izvodi na koncertima, Balašević je obradovao fanove sa novom pesmom. Ovog puta Balašević je ljubavne stihove, na koje je navikao slušaoce, zamenio oštrom kritikom političkog establišmenta u Srbiji.

Ovo je i prva društveno angažovana pesma još od 2004. godine, kada je na albumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Rani mraz" objavio satiričnu pesmu "Kere Varošanke". Pre toga je objavio album "Devedesete" koji je nastao pod uticajem zbivanja na prostoru nekadašnje Jugoslavije tokom poslednje decenije 20. veka.

U novoj pesmi Balašević peva o "smradu sa farme puštenog u parlament", da "otkad je sveta, veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast", kao i da je "bratija proglasila grabež za Krstaški rat".

Novosadski muzičar konstatuje "već viđeno dno dna", ali da se sve to "trpi postiđeno". Peva o politikanstvu, odnosno o tome da "skupštinski 'leb bez motike spada u narkotike".

Kao što je u pesmi iz devedesetih "Živeti slobodno" poručio da se "bolje vidi da najbolji odlaze", tako i u "Dnu dna" Balašević peva o tome da su deca mogla da budu giganti, "al' su sve više migranti, u svojoj zemlji, na svom tlu".



Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Balaševićeva nova pesma “Dno dna” – o političarima, starletama i “Zadruzi”

Izvor: Luftika.rs, 17.Dec.2017, 01:42

Đorđe Balašević već dugo nije objavio neku “političku” pesmu. A onda, 15. decembra, na svom Youtube kanalu je izbacio Dno dna.. Panonski Mornar je Dno dna pustio premijerno samo nekoliko dana pošto je objavio pesmu Mati, koju poslednjih godina izvodi na koncertima. Ovog puta, popularni Đole...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.