Utvrđeno ko je poslao život pitona u Novi Sad

Izvor: Radio 021, 20.Avg.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđeno ko je poslao život pitona u Novi Sad

Nadležne službe su utvrdile ko je poslao u Novi Sad paket sa živom zmijom i protiv tog lica su podnete krivične prijave zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava.

U saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija se navodi da su inspektori za poštanske usluge, u saradnji sa drugim državnim organima, sproveli vanredni terenski nadzor u Jagodini, nakon što je u oštećenom poštanskom paketu poslatom u Novi Sad pronađena - živa zmija, što prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postojećem Zakonu o poštanskim uslugama, predstavlja zabranjen sadržaj poštanske pošiljke.

"S tim u vezi, sačinjen je Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je u novembru usvojen od strane Vlade i za koji se očekuje da će u najkraćem mogućem roku biti usvojen i u Narodnoj Skupštini", izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je naglasila da će se ovim zakonskim rešenjem uvesti obaveza identifikacije pošiljalaca otkupnih, vrednosnih i pošiljaka sa ličnim uručenjem i evidentiranja registarskog broja ličnih isprava pošiljalaca, odnosno primalaca navedenih pošiljaka, što bi trebalo da spreči slične situacije, kao i u pranja novca, finansiranja terorizma i prometa robe neregistrovanih subjekata. Ministarstvo će unaprediti postojeću regulativu kako bi dodatno zaštitilo građane od ovakvih situacija, navodi se.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.