Uskoro besplatan sport za sve osnovce

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro besplatan sport za sve osnovce

Projekat u okviru kojeg će školske sale biti vraćene deci uskoro bi trebalo da zaživi, a učenici osnovnih škola imaće priliku besplatno da treniraju neki od sportova, kaže član Gradskog veća za sport Predrag Svilar.

- Time će se uticati na smanjenje vršnjačkog nasilja u školama jer će se đaci posvetiti treninzima i kroz sportske aktivnosti razvijati prave vrednosti - ocenjuje Svilar.

On dodaje da se sve više novca izdvaja za rad mlađih kategorija. - Veoma značajna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novina, program koji ćemo početi ove godine, jeste ta da će se na Spensu održavati lige za mlađe kategorije u gotovo svim sportovima. Programe će osmisliti gradski sportski savezi, a u potpunosti će ih finansirati Grad. To je veliki napredak jer za jedno dete, koje je sedmi razred osnovne škole, igrati utakmicu na Spensu nije mala stvar - kaže Svilar za "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, plan je da se u skorijoj budućnosti gradi sportska dvorana u Petrovaradinu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.