Uručena pomoć bivšoj rukometnoj reprezentativki

Izvor: Radio 021, 26.Jan.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena pomoć bivšoj rukometnoj reprezentativki

Bivšoj reprezentativki Jugoslavije u rukometu Nadi Drvenjak-Šljukić danas je uručen ček na 145.000 dinara, koliko je za nju i njenog sina prikupljeno u humanitarnoj akciji.

U akciji koju je u nedelju organizovalo "Gradsko zelenilo" na klizalištu na Štrandu, od iznajmljivanja klizaljki i sefova za odlaganje ličnih dokumenata, kao i od donacija građana sakupljeno je 75.050 dinara, dok su sponzori donirali ukupno 70.000 dinara - 40.000 u novcu i 30.000 dinara u vidu vaučera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za kupovinu lekova.

"Novosađani su još jednom pokazali da imaju toplo i humano novosadsko srce... Teško je ostati nem i slep pred jednom takvom životnom pričom, kao što je priča naše sugrađanke Nade", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom uručenja čeka. Kako je naveo, obaveza društva je da pokaže brigu i da ne dozvoli da naša reprezentativka i žena koja je mnogo doprinela ženskom rukometu sama prolazi kroz težak period.

On je podsetio da je "Zelenilo" dobitnik Oktobarske nagrade za humanitarni rad i dodao da je imao "priliku i čast da se pridruži ovoj akciji".

Nada Drvenjak-Šljukić obolela je od karcinoma dojke, a sin Miodrag je takođe bolestan i nesposoban za rad. Invalidska penzija od 16.500 dinara i socijalna pomoć nedovoljni su im za podmirenje osnovnih potreba i lečenje.

Ona se zahvalila svim ljudima koji su pomogli, istakavši da je izuzetno dirnuta svim gestovima koji pokazuju da i posle toliko godina nije zaboravljena i da nije sama. Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković uručio joj je i simobličan poklon - sportsku opremu sadašanjih igrača.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.